top of page
Search
  • Writer's pictureTinkarchii

Internet's just friends

Ejla, Ejla! Po dolgem času se spet javljam z družbeno kritično temo. Tematika se malce navezuje na objavi iz prejšnjih blog objav - o internetu, »fake« prijateljih, obnašanju tipov, ampak nič zato. Zagotovo boste vedele o čem pišem in se boste našle v zapisanih situacijah. Preden začneš brat pa prosim nehaj gledat na telefon, ker se preveč trudiš zanj in za ljudi, ki ti ne odpisujejo, ker so »zaposleni«. On ali drugi sedijo doma in posvečajo pozornost drugim. Ti si prijazna in se trudiš za njih oni pa hladno zbrišejo »notification«, ki so ga dobili od tebe. »Ladies don't look at your phone, rather read my blog.«

Ležiš doma, poslušaš glasbo, telefon ti začne kar naenkrat vibrirati, saj začneš dobivati sporočila ali prošnje za prijateljstvo od tipov, ki jih ne poznaš. Misliš si, kje za vraga se jih je vzelo toliko? A sem čez noč postala popularna? Malo prečekiraš in tipi, ki se ti zdijo luštkani jih sprejmeš. Kakorkoli, večina teh sporočil ima »itak« isti kontekst - povpraševanje po hobijih, kavice, dobivanje, enkrat ali dvakrat »obisk« pri tebi ali njem, nato se situacija preobrne v »ghostanje«.

Pa ves čas isto besedičenje: nisem tak kot ostali, pišem si samo s tabo.«

Potem ti model izusti, da mu ni do zveze, ampak, da bosta samo prijatelja. »Ja ljubi jezus, kdo ti je pa kaj omenjal? Zakaj si se sploh trudil z dopisovanjem in druženjem z mano. Ti je pa res dolg čas, bravo!«


»Blaah«, kaj nismo že tega prerastli? Poglej število ljudi na njegovem instagramu pa ti bo vse jasno. Kaj se dobivaš in pišeš vsem tisočim? Wow model, ni čudno, da si tako utrujen in te tako hitro odnese spat. Potem vidiš, da je aktiven na socialnih omrežjih. Wifi se sam prižiga, si ga morda pozabil ugasniti? Morda gleda njegova mama vremensko napoved za naslednji dan in mu zaradi tega »kaže« zelen krogec. Naj te sporočila za dobro jutro in lahko noč ne zavedejo preveč, saj v večini primerov nimajo nobenega pomena.

Torej tipe, ki »nakladajo« smo predelale. Gremo h drugi »kategoriji« tipov - tisti, ki si samo dopisujejo, dobivali se pa ne bi.

Tudi takšni obstajajo. Ne govorim o mladoletnih fantičkih pri katerih je aktualno spoznavanje preko interneta, ampak o tipih, ki naj bi imeli že nekaj izkušenj. Kakšni moški pa ste? Saj ne vem iz koga se delate norce. Preko Snapchata in drugih socialnih omrežij lahko pišete razno razne neumnosti, ko pa bi prišlo do dobivanja v živo pa rep med noge. Prej pa »kdaj se vidiva?« »Komaj čakam, da te spoznam v živo« in klatenje podobnih neumnosti. »Neki glasni preko telefona, a?«. Preko interneta bi pa počeli vse živo.

Wanna waste my time?

………………………………………………………………………………………

Tak, ki bi si dopisoval dneve in noči, v živo nima nobenih tem.

Končno pride dan, da se spoznata v živo. Usedeta se na kavo in zavlada smrtna tišina. Eden ves čas govori, drugi samo kima in odgovarja s kratkimi odgovori ali pove kakšen stavek na vsake 10 minut.

»Shoot me, please! Nisem vedela, da ura teče tako počasi.«

Da ne bomo kritizirale samo tipov. Tudi naše »prijateljice« so polne čudes. Misliš, da ljudje z leti dozorijo, a daleč od tega. Nekaj časa se družijo s teboj, nato še one več »nimajo časa«. Namesto, da bi hodile ven in se imele lepo se zgodi, da si samo dopisujete, čez čas še to ne. Katastrofa, kam smo prišli! In to pri letih, ko bi naj bili odrasli. Pa veš, da sem rajši sama, kot bi se ukvarjala s takšnimi ljudmi. Škoda časa in živcev, ti povem!

Drage moje, dopisujte si s komerkoli želite, preko interneta boste zagotovo spoznale čudovite in iskrene ljudi, ne bo vam nikoli dolgčas. Zagotovo je vredno vašega časa in je pomembneje od učenja in drugega dela. Kar naj vas motijo med učenjem in jim takoj odpišite, ko vam pišejo. Samo ne navezujte se in ne fantazirajte. Zagotovo si bodo ti ljudje vedno vzeli čas za vas in vam bodo znali prisluhniti.

Xoxo, Tinkarchii


100 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page